Carl Jans Festligheter

CARL JANS TIPS

Den ädla konsten att konversera.

Bygger inte på att själv tala oavbrutet, som många tycks tro. Tvärtom handlar det om... Läs mer

Vad restaurangen kommer ifrån

I Frankrike på 1700-talet och i adelns matsalar, var det en självklarhet att kunna servera en... Läs mer

Den rätta ordningen

Är det maten som väljer vinet, eller vinet som väljer maten? Läs mer

Konsten att dricka champagne

”Jag dricker champagne när jag är glad och när jag är ledsen. Ibland dricker jag det i enrum" Läs mer

Mingel

Om konsten att konversera del 1. Läs mer

Mingel middag mars

Kära vänner! Läs mer

Attraktivt aromatiska Syrah.

Eller Shiraz som druvan kallas i Den Nya Världen, och som alltmer vinner i popularitet. Läs mer

Påsklammet

Läs mer

Löjrom blinierna och smarrig smetana!

En rätt som egentligen aldrig blir fel, är löjrom som tillsammans med blinier och smetana är bland det godaste som finns. Läs mer

Suverän skaldjurssås

Egentligen är all typer av fisk fantastisk mat för att fira födelsedagen, men extra … sås Läs mer

Livet är en fest!

Laxtartar för 8 - 10 personer Läs mer

Så vaaansinnigt gott

Läs mer

Påpijett

Lika läckert som rätten är lättlagad Läs mer

Skaldjurssås för kulinariska sinnen.

Läs mer

Får jag bjuda på en galet god dessert?

Läs mer

Påskens alldeles egna ”lit de parad”

Läs mer

Konsten att hantera kulinariska frestelser

Läs mer

Ostliga favoriter.

Läs mer

Vinet genom måltiden

Läs mer

Gourmeternas sista måltid.

Läs mer

För semlans dag

Läs mer

Det klingas i glaset

Läs mer

För guds skull ta gaffeln!

Läs mer