2

Påpijett

Påpijett uttalas rätten som aldrig blir fel, annat än till uttalet, det vill säga. Annars är receptet alls inte svårt, och resultatet lika läckert som rätten är lättlagad. En synnerligen sinnlig och imponerande rätt, som passar bra såväl till för- som huvudrätt.

 

Paupiette på sjö- eller rödtunga för 8 personer. 

Mixa 4 hekto laxfilé i matberedare, tillsätt 2 ägg, 2 deciliter grädde, salt och vitpeppar och en knivsudd cayenne. Hacka 150 gram skalade räkor eller kräftstjärtar, och blanda ner. Häll smeten i en spritspåse och fyll 8 rullade sjötungsfiléer – alternativt rödtungsfiléer - med den ljuvliga färsen. Grädda i ugn 10-15 minuter på 175 grader.

Servera med en välsmakande skaldjurssås till. Som huvudrätt blir pressad potatis en lämplig ledsagare. Att dricka till?

En torr champagne, en chablis, men även en Riesling kan passa.



Fler tips av samma kategori

Påsklammet

Läs mer

Suverän skaldjurssås

Egentligen är all typer av fisk fantastisk mat för att fira födelsedagen, men extra … sås Läs mer

Skaldjurssås för kulinariska sinnen.

Läs mer