2

Påsklammet

Införskaffa en urbenad och uppbunden stek på ett par kilo, putsa bort senor och hinnor. Bryn alla ytorna i het stekpanna med lite olivolja och smör. Skär bort kanterna på 2 skivor formbröd och kör i en mixer till brödsmulor. Tillsätt en knippa hackad persilja, 2 teskedar timjan, 2 hackade vitlökar, färska rosmarinblad efter behag, 100 gram smör, ett par centiliter citronsaft, 5 centiliter olivolja och en tesked flingsalt och kör till en jämn smet. Placera steken på plåt eller ugnsfast form och bred blandningen över den. In i ugnen under 25 - 45 minuter på 160 grader, tills köttet nått 52 grader. Ta ut och linda in i aluminiumfolie. Låt vila 15-20 min.

Det blir gudomligt gott!



Fler tips av samma kategori

Suverän skaldjurssås

Egentligen är all typer av fisk fantastisk mat för att fira födelsedagen, men extra … sås Läs mer

Påpijett

Lika läckert som rätten är lättlagad Läs mer

Skaldjurssås för kulinariska sinnen.

Läs mer